Zang

Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination and life to everything

Op de middelbare school kwam zongen we Händels Messiah en kwam ik in aanraking met Engelse koormuziek door de jaarlijkse Christmas Carols. Later werd dit uitgebreid met Evensongs en Vespers. Fijn om in allerlei koorbezettingen te zingen. En wat denk je van Mozart, Fauré, Buxtehude, Schütz, Haydn en andere grote namen uit de muziekgeschiedenis.

Door Wim Boer (Zeeland) en Harry van Berne (ArtEZ Zwolle) ben ik opgeleid tot solist en sinds 2018 word ik gecoacht door Heleen Koele in Zwolle. Ik vind het fantastisch om in klein ensembles mee te zingen.

Het Stabat Mater van Pergolesi is ook zo’n prachtige muzikale parel. Ieder jaar zing ik hem meerdere keren en iedere keer ontroerd de muziek. Inleven in de tekst en daarna de ziel van de toehoorder raken, is een groot voorrecht als zanger.

Ik ben enorm blij dat ik zoveel mogelijkheden krijg om samen te werken met inspirerende musici. Naast zingen in ensembles word ik ook regelmatig uitgenodigd om als solist op te treden bij Requiems, cantates en oratoriumwerken.

Video opnames