Dirigent

Je ziet de glinstering in de ogen van de koorleden als ze zelf ook horen dat het mooi klinkt

Een groep enthousiaste zangers muziek laten maken, vind ik ontzettend mooi. Ik hou ervan om tekst, melodieën en stemmen bij elkaar te brengen. Naarmate de repetities vorderen en je dichter bij een concert komt, zie je de glinstering in de ogen van de koorleden als ze zelf ook horen dat het mooi klinkt wat ze samen doen. Naast dirigeren vind ik organiseren erg leuk en help ik graag mee concertprogramma’s samen te stellen.

Naast de koren die je hieronder ziet beschreven, dirigeer ik ook verschillende projectkoren in provincies Overijssel en Gelderland. In juli 2023 volgde ik de Kurt Thomas Cursus aan het Conservatorium van Utrecht. Directielessen kreeg ik van Adrián van der Spoel, Hans Nooyens en Imre Ploeg. Een inspirerende week vol leerzame workshops. Weer vol energie voor komende repetities.

Magna Musica

In 2021 werd stichting Magna Musica een feit. Als initiatiefnemer en artistiek leider zorg ik dat alles rondom een concert geregeld is. Het koor en ensemble dirigeer ik zelf. Bij projecten van het concertkoor zing ik mee. Een grote productie is de Kinder Johannes Passion die we met basisscholen uitvoeren in o.a. Zwolle en Meppel.

Bezoek website

Nunspeets Kleinkoor

Vanaf januari 2022 dirigeer ik het Nunspeets Kleinkoor. Het koor bestaat uit geoefende zangers die hun partij thuis instuderen en tijdens de repetitie maken we er mooie muziek van. Het repertoire is breed en beweegt zich niet alleen over gebaande maar ook over ongebaande paden. Het koor bestaat nu uit zeventien leden en het zou heel fijn zijn als (vooral) tenoren en bassen zich melden om mee te zingen.

De repetitie is op maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in ‘De Ontmoeting’ te Nunspeet. Wil je een keer meezingen? Neem contact op via info@nunspeetskleinkoor.nl

Bezoek website

Parvo Talento

Vanaf mei 2022 dirigeer ik Parvo Talento. Het vrouwenensemble heeft een klassieke en eigentijds repertoire met kwalitatief goede en toegankelijke muziek. Het koor heeft op dit moment elf leden variërend in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Iedere dinsdagavond repeteren wij van 19.30 tot 21.00 uur. Wil je een keer meezingen? Neem contact op met Bertine Brink, tel. 038-3327463.

Bezoek website

Hervormd Kinderkoor IJsselmuiden

Sinds oktober 2020 dirigeer ik het Hervormd Jeugdkoor van IJsselmuiden/Grafhorst. Wat een feest is het om de heldere kinderstemmen te horen op woensdagavond. We zingen geestelijke liederen, psalmen, liederen van Sela, Elly en Rikkert en nog veel meer. Ben je zes jaar of ouder? Kom dan gezellig meezingen van 18.30 tot 19.30 in de Dorpskerk van IJsselmuiden. Vaste begeleider is René van der Werf. We zingen o.a. in verzorgingshuizen in gemeente Kampen.

Bezoek website

Jubilate Deo

Vanaf januari 2024 dirigeer ik Jubilate Deo uit Oene. Het koor bestaat al ruim tachtig jaar (2022). Zij zingen uiteraard in Oene, verder in Epe en andere kerken in de regio. Daarnaast ook in Ohne, Duitsland. Met deze gemeente bestond al rond 1600 contact en in de jaren zeventig van de vorige eeuw is dit contact nieuw leven ingeblazen. Zij repeteren op woensdagavond van 20.15 uur tot 21.45 uur in Verenigingsgebouw ‘de Ark’, Keizerstraat 4.

Bezoek website

Participatiekoor Kampen

Vanaf januari 2024 start ik i.s.m. Quintus Kampen IJsselheem en Kom erbij Kampen het Participatiekoor. Dit koor bestaat voor een-derde uit mensen met een vorm van dementie en voor twee-derde uit zogeheten mantelzangers: mensen die zelf graag zingen en ook andere daarbij willen helpen.
Voor het mei-project repeteren we twee keer in de Quintus van 14.30 uur tot 16.30 uur op 13 en 27 mei. Op dinsdag 28 mei geven we een uitvoering in Myosotis om 14.00 uur. We zingen ‘Mag ik dan bij jou”, ‘Thank you for the music’, ‘Bridge over troubled water’, ‘Lead me Lord’ en ‘The Irish blessing’. Diddy van der Stouwe begeleidt ons vanachter de toetsen.
Lijkt het je leuk om mee te zingen? Meld je aan via info@quintuskampen.nl
Bezoek website