Zangworkshop-LB23-social-blur

Ha beste zanger,

 

Heb je ook zin om te zingen in Luxemburg? Maria den Hertog en Joalien van den Houten organiseren een zangworkshop op Beter-Uit vakantiepark Walsdorf in Luxemburg van donderdag 20 t/m zaterdag 22 april 2023. Meld je aan via het inschrijfformulier vóór 1 februari 2023.

 

Of je nu wilt kamperen in je eigen caravan of camper, in een kant-en-klare luxe safaritent of in een mobilehome: het is allemaal mogelijk op vakantiepark Walsdorf. Klik hier om een kijkje te nemen op het vakantiepark. Het ontbijt- en diner arrangement – evenals je kampeerplaats of accommodatie – kun je rechtstreeks boeken via het mailadres of telefoonnummer. De beheerder is Nederlands en staat je graag te woord.

 

De zangworkshop bestaat uit ademoefeningen, het zingen van canons en andere bekende liederen, zoals het ‘Ave Verum’ van Mozart en ‘Heilig, heilig’ van Schubert. Begeleider is Ineke Opstal. De muziek ontvang je na inschrijving, zodat je je goed kunt voorbereiden op de reis. Er wordt een concertprogramma samengesteld dat we uitvoeren tijdens het slotconcert op een prachtige locatie in Luxemburg.

 

Inbegrepen bij de reis is ook een stadswandeling met gids door de historische Oranjestad: Vianden. Het pittoreske stadje ligt op nog geen tien minuten rijden van het vakantiepark vandaan en heeft nauwe banden met ons eigen land en koningshuis.

 

Ben jij een zanger maar je partner niet? Dan kan hij of zij mee voor een gereduceerd tarief. Jij als zanger betaalt € 195,- voor de zangworkshop, stadstour en concert en je niet-zingende partner betaalt € 95,- voor de stadstour en het bijwonen van het concert.

 

Schilder Kees Aalbers is uitgenodigd om een schilderworkshop te geven, hiervoor kun je je aanmelden via het inschrijfformulier. De kosten zijn € 30,- p.p. de materialen ontvang je van Kees. Na het tonen van een PowerPoint presentatie ga je zelf aan de slag om je creativiteit op doek te zetten. Kees staat bekend om zijn kunstwerken met een Bijbelse boodschap. Op zijn website kijk je je ogen uit. Klik hier.

 

 

Meer informatie en aanmelden via zangworkshopluxemburg@gmail.com

Download hieronder het ‘Inschrijfformulier’.

Joalien: Van jongs af aan heb ik in koren gezongen. Op Goeree-Overflakkee en Zeeland ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn zangstem in een koor en kreeg ik zangles van Wim Boer. Na mijn toelatingsexamen in 2015 kreeg ik zanglessen aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle van Harry van Berne (tenor) Sinds 2018 volg ik als sopraan zanglessen bij Heleen Koele (sopraan) in Zwolle.

 

Maria: Door haar bereik en bijzondere kleur zingt zij zowel alt- als 2e sopraanpartijen in de oratoria (Vivaldi’s Gloria, Hohe Messe J.S. Bach als mezzo-rollen in opera (bijv Carmen)  Op de Nederlandse Antillen vertolkte zij in 2000 de hoofdrol Maria in West Side Story in een Antilliaanse productie in Philipsburg. Vooral de meer dramatische muziek voor mezzo-sopraan is uitermate geschikt voor haar stem.

 

Ineke: Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben als vakleerkracht Muziek, als pianodocente en als docente aan theaterschool Mirakel, richtte ze zich daarna voornamelijk op de koren. Ze was 27 jaar pianiste bij Oratoriumkoor ‘Toonkunst Amersfoort’, en momenteel nog actief als pianiste bij ‘Toonkunst Plus Amersfoort’. Ook was zij 35 jaar verbonden aan de parochie OLV van Amersfoort als dirigente en organiste/pianiste van verschillende koren. Daarnaast treedt ze regelmatig op als pianiste, veelal met met solisten, waaronder de sopraan Marjon Strijk en de mezzosopraan Maria den Hertog en begeleidt ze verschillende koren tijdens hun concerten.

 

 

 

 

 

  • file-4608x2592-044362
  • Foto pr Maria
  • Ineke Opstal